Home Eventi Umjetnost Izložba ISTARSKI CLUSTER, Simone Mocenni / 16.9. / Galerija Alvona, Labin

Date

ruj 16 2022
Expired!

Time

7:30 pm - 7:30 pm

Izložba ISTARSKI CLUSTER, Simone Mocenni / 16.9. / Galerija Alvona, Labin

Ovog petka, 16. rujna, u galeriji Alvona s početkom u 19:30 otvara se izložba Simone Mocennija.

Simone Mocenni predstavlja likovnoj publici svoj najnoviji ciklus radova inspiriranih sjećanjima na voljenu Istru kojoj su posvećene. Ovaj svestrani umjetnik – glazbenik, pisac, kipar i slikar kroz svoja djela promišlja i razrađuje semantičke i semiotičke vrijednosti razrađujući simbole, značenje i logiku znakovlja kao i njihova skrivena značenja.

Iskristalizirani Simoneov prepoznatljiv znak trokuta, ponovljen u bezbroj inačica, suptilno tvori kompoziciju koju označava savršeni red i zadivljujući sklad detalja i cjeline.

Simone Mocenni izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Milano, Bologni, Trstu, Parizu, Bjelovaru, Ankari, Labinu i Puli. Sudjeluje u radu internacionalnih kiparskih simpozija, a jedan od najvažnijih je simpoziji u Dubai, gdje je prisutan sa šest radova. 2010. sudjeluje na drugom međunarodnom bienalu urbane skulpture u Guadalajari (Mexico) kao predstavnik Italije.

Autor je i koautor s ocem Gualtierom Mocenniem više skulptura u javnom prostoru od kojih kao jedna od najznačajnijih je svakako veliki javni spomenik žrtvama bombardiranja Pule 1944.-1945. realiziran 2013.g.

Izložba ostaje otvorena do 23. rujna, a više informacija možete pročitati ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)