Home Eventi Umjetnost Predstavljanje knjige “Nokturni u d-molu” / 25.11. / Gradska knjižnica Labin

Date

stu 25 2022
Expired!

Time

6:00 pm

Predstavljanje knjige “Nokturni u d-molu” / 25.11. / Gradska knjižnica Labin

U petak, 25. studenog s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici Labin predstavlja se roman Tonija Juričića „Nokturni u d-molu“, koji je upravo objavila nakladnička kuća Fraktura.

Književni susret i razgovor s autorom moderirat će Morin Hukić.

O autoru:

Toni Juričić rođen je 19. rujna 1990. Živi u Labinu. Na temi anatomije groteske u (post)jugoslavenskoj kinematografiji završio je doktorski studij na Durham Universityju kao stipendist Wolfson Postgraduate Scholarship in the Humanities. Diplomski studij komparativne književnosti završio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Preddiplomski studij završio je u Rijeci, na Odsjeku za kulturalne studije pri Filozofskom fakultetu. Piše. Režira. Scenarist je dokumentarnog filma Labinska republika u produkciji Levela 52 za HRT.

S Biancom Dagostin režirao je kratkometražni dokumentarni film Izvorni sjaj (čiji scenarij i potpisuje). Uz dokumentarne filmove, radio je i na glazbenim spotovima za NLV, Barbari, BluVinil i mnoge druge. Objavljivao u književnim časopisima Fantom Slobode, UBIQ, Zarez i u zbirkama spekulativne fikcije Transreali, Sfumato i Futur Crni.

S pričom Con Calma ulazi u uži izbor književne nagrade Kritična Masa. Svoje radove predstavljao na književnim tribinama Cakuloda na Torjone, Učitavanje i Rani radovi. Za priču Isus z Becići je dobio nagradu ‘Slavko Kolar’ Hrvatskog Sabora Kulture za prozno stvaralaštvo mladih autora na dijalektu. S akademskog područja, svoje je radove objavio u časopisima JAT, Hrvatski filmski ljetopis i Studies in Eastern European Cinema.

Za znanstveni rad The Last Serb on Parade: Co-producing the Political Satire in Post-Yugoslav Sphere nagrađen je godišnjom nagradom Roberto i Daniela Giannini 2020. godine. Nokturni u d-molu, objavljen u sklopu nakladničke kuće Fraktura, je njegov prvi roman.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)