Poziv na online radionicu “Potencijal IoT tehnologije”

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta “Usluge Poticanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva – UP SMART”, poziva na online radionicu na temu “Potencijal IoT tehnologije” koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. (događaj) u srijedu, 7. srpnja 2021. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati.

Internet stvari (Internet of Things ili skraćeno IoT) jedna je od najbrže rastućih tehnologija današnjice. Smatra se evolucijom interneta u kojoj će svi uređaji iz okoline moći međusobno komunicirati, dijeliti podatke i stvarati inteligenciju uz malo ili bez ljudske interakcije.

Cilj radionice je približiti poduzetnicima ogroman potencijal IoT tehnologija, kako bi mogli stvarati vlastite poslovne modele i primijeniti u vlastitim proizvodima i uslugama.

Sadržaj radionice:
OPĆI DIO
– uvodni pojmovi – definicije, terminologija, tržište i trendovi razvoja
– detaljan pregled područja i primjera korištenja
– pregled tehnologija, sa posebnim naglaskom na LPWAN
– pregled platformi i alata

TEHNIČKI DIO
– pregled tehnologija, protokola i alata
– pregled komercijalnih i ostalih platformi
– demonstracija korištenja stvarnih senzora i platformi

Radionicu će voditi Dejan Gambin, član uprave u tvrtki Coin d.o.o. koja se između ostalog bavi i razvojem softverskih rješenja namijenjenih lokalnoj upravi i njihovim građanima a koja pripadaju segmentu pametnog grada i pametne uprave te koriste napredne tehnologije za prikupljanje, obradu, analitiku i vizualizaciju podataka iz različitih izvora.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza mole se zainteresirani da prijavu izvrše na POVEZNICI.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti kontakt osobi Jeleni Nikolić (jelena.nikolic@ida.hr, +385 52 381 900).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još