Antikvarijatu udruge “Krilo Labina” treće mjesto na natječaju za najbolju knjižaru-antikvarijat u Hrvatskoj

Udruga Krilo Labina podijelila je danas putem svog Facebooka lijepe vijesti.

Naime, Antikvarijat udruge Krilo Labina proglašen je trećim antikvarijatom u Hrvatskoj na natječaju za najbolje knjižare-antikvarijate kojeg je raspisalo Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK u Godini čitanja.

Ovo je bio prvi put do sada da je raspisan Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama na području Hrvatske, a poziv je bio otvoren od 14.svibnja.

Kako prenose organizatori, na natječaj je najviše prijava, i to njih 17, pristiglo iz Zagreba, a slijede Rijeka, Osijek, Split i Zadar. Također, najviše pristiglih prijava bilo je u kategoriji knjižara u okviru knjižarskog lanca (22), a zatim je prijavljeno 10 samostalnih knjižara te 8 antikvarijata iz cijele Hrvatske.

U kategorijima najboljih antikvarijata dodjeljivale su se 4 nagrade, prva i druga nagrada, te treća nagrada za prijavitelje izvan Zagreba, kao i nagrada za najbolji antikvarijat u Zagrebu.

Prvo mjesto odnio je riječki Antikvarijat Ex libris, drugo osječki Antikvarijat Ezop, dok je treće mjesto pripalo našem labinskim antikvarijatu, Antikvarijatu udruge Krilo Labina. Najboljim antikvarijatom u Zagrebu proglašen je pak Antikvarijat Biblos.

Udruga Krilo Labina za svoj je plasman osvojila i novčanu nagradu u iznosu od 10.000,00 kn što će nesumnjivo biti od velike koristi udruzi, no kako kažu, važan je i ponos što njihova mala udruga, ne samo da se bori za humaniju budućnost djece s najtežim dijagnozama, nego ponosno predstavlja i grad u kojem djeluje. 

U svojem postu izrazili su svoju zahvalnost i za svoje volontere, a o važnosti volontera u udruzi govori i činjenica kako roditelji iz udruge zbog obveza s djecom nisu mogli nazočiti današnjoj dodjeli, pa je udrugu u Zagrebu danas predstavljala upravo volonterka udruge, Melita Lacey – Kovač.

Osim antikvarijata, nagrade najboljima dodjeljivale su se i u kategorijama najbolja samostalna knjižara, te najbolja knjižara u okviru knjižarskog lanca knjižara. Kriteriji po kojima su se ocjenjivali najbolji bili su ponuda u knjižari, poslovanje knjižare te razvoj publike.

Antikvarijat udruge Krilo Labina postao je jedno od središnjih kulturnih mjesta Labina i njegova atrakcija koja kombinira ljubav prema knjigama, promociju čitanja i naglašeni humanitarni karakter pa ima zaista široku publiku i poseban šarm. Sve to, ali i veliki broj elektroničkih glasova i odlična ideja za ostvarivanje iznimne humanitarne aktivnosti ovom je malom šarmantnom antikvarijatu donijela visoki plasman na ovom hvalevrijednom natječaju.

Udruga Krilo Labina je poručila: “Ovo je dobar vjetar u leđa. Idemo dalje!”, a mi ne sumnjamo da ih čekaju još veće stvari!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još