Drugi tjedan LAR-a: Klasika, jazz i hit predstava Tarika Filipovića

Tarik Filipović

Dašak kulture i umjetnosti prethodnih je dana osvježio starogradsku jezgru Labina i podsjetio na vremena kada je gotovo svaki srpanjski i kolovoški datum bio rezerviran za poneko ART događanje. Posljednjih godinu i pol dana živimo jedan drugačiji život, naučili smo na vlastitoj koži što je oprez, odgovornost i odricanje. Međutim, i u tim okvirima moguće je, uz poštivanje dobro nam znanih mjera, pronaći malo zadovoljstva i ispunjenja – tako da ni ovaj tjedan nećemo ostati uskraćeni za toliko potrebnu dozu kulture.

Srijeda 7. srpnja donosi prvi koncert ciklusa “Klasično ljeto”, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Labin, no ovaj puta u eksterijeru – na platou ispred labinskog Narodnog muzeja, s početkom u 21:00 sati. Nastupa kvartet “Musica Viva”, kojeg čine eminentni zagrebački umjetnici, članovi Zagrebačke filharmonije, solisti i profesori Muzičke akademije u Zagrebu. Zvuci oboe, flaute, violončela i čembala donose repertoar klasičnih kompozitora poput Vivaldija, Telemanna, Quantza i drugih, a ulaz na ovaj nastup je besplatan, uz ograničenje broja osoba u publici na najviše 100.

Prvih stotinu sretnika imat će priliku u četvrtak 8. srpnja pogledati hit monodramu Tarika Filipovića “Ćiro”, legendarnu predstavu koju jedan od najpopularnijih domaćih glumaca i voditelja izvodi već punih 20 godina. Izvedba na labinskoj “Špini” počinje u 21:30 sati, a ulaz je moguć isključivo uz predočenje ulaznice, koja se besplatno može podići u Turističkom info uredu na Titovom trgu u labinskom starom gradu od srijedu 7. srpnja od 9 do 17 sati, odnosno do trenutka kada sve ulaznice budu podijeljene. Napominjemo kako svaka osoba može podignuti najviše 4 ulaznice, a iste se mogu i rezervirati telefonski, također u navedeno vrijeme, pozivom na broj 052/852-399.

Kraj tjedna donosi čak tri koncerta labinske Jazz Republike, a prvi od njih održat će se u petak 9. srpnja na “Špini”, s početkom u 21:30 sati. Kako zvuči suvremeni spoj lokalnog melosa, etna i jazza vjerno će nam dočarati istarski glazbenik Franko Krajcar u pratnji svoje vjerne Indivie. Napominjemo kako je i za ovaj koncert, kao i za sve u sklopu ovogodišnje Jazz Republike, ulaz besplatan, no broj posjetitelja je ograničen na 100.

Franko Krajcar


U subotu 10. i nedjelju 11. srpnja jazz se seli u čarobni amfiteatar Parka skulptura Dubrova. Prvoga dana ovog glazbenog vikenda u parku će od 21:30 zasvirati labinskoj publici dobro znani i dragi Sick Sheets, lokalni kvartet akademski obrazovanih profesora glazbe, s nesvakidašnjim autorskim repertoarom progresivnih i složenih, ali izrazito interesantnih i uhu ugodnih jazz-rock kompozicija, s uplivima psihodelije i cabaret ugođaja. Jazz Republiku u nedjelju 11. srpnja, također u 21:30, zatvara dobro nam znani labinski virtuoz i izvođač koji je vjerojatno najviše puta nastupio na labinskim jazz večerima. Robert Mikuljan sa svojim kvintetom vrsnih glazbenika donosi onaj pravi, izvorni jazz, najcjenjeniji od istinskih ljubitelja žanra.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još