Elis Lovrić prezentirala novu pjesmu na HRT-u

Jučer je na HRT-u u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ te putem You Tuba održana premijera spota pjesme Elis Lovrić „Svijet na ramenima“ (Resolution Song) s kojom će kantautorica iz Rapca predstavljati Hrvatsku u globalnom glazbenom projektu Planet Resolution.

Planet Resolution globalni je glazbeni i klimatski projekt u suradnji s Decca Records (Universal Music) i WWF International. U sklopu projekta ljudi iz cijelog svijeta pjevaju istu pjesmu na različitim jezicima i glazbenim stilovima i uključuje grupe kao što su Soweto Gospel Choir, Mongolian Nomad Farmers, Georgia National Opera Soloists Chorus, ali i globalne mega zvijezde poput Annie Lennox.

Pjesma je poziv da djelujemo sada i zaštitimo naš planet, a izvedena je u Ujedinjenim narodima. Do sada je sudjelovalo 165 zemalja. To je globalni prikaz jedinstva i volje da djelujemo sada kako bismo zaštitili naš planet.

“Svijet na ramenima” moja je obrada pjesme “World on our shoulders”. Pjesma je obišla cijeli svijet i opjevalo ju je više od 200 zemalja, s ciljem podizanja svijesti o očuvanju našeg planeta. Drago mi je da su upravo mene pozvali da predstavljam Hrvatsku u ovom globalnom projektu i to baš u trenutku dok sam na DORI pripremala izvedbu pjesme “NO WAR”…. Poželjela sam da ovu pjesmu može pjevati svatko. Moji suradnici i ja darovali smo naš rad i srcem je realizirali. Na stranicama WWF-a, Svjetskog fonda za zaštitu prirode, pronašla sam citat koji kaže ‘Mi smo prva generacija koja je svjesna da uništavamo planet i posljednja generacija koja može nešto poduzeti da se to spriječi”, u koji se može sažeti svrha ovog projekta. Pjesmu možete poslušati na svim streaming servisima, a 22.travnja, na Dan planeta Zemlje, izlazi i video spot“, rekla je Elis Lovrić.

Video spot pogledajte OVDJE.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još