Izložba “Lunadrom” Zdravka Milića u Galeriji Poola

Izložba Zdravka Milića “Lunadrom – Na rubu znanosti i na ivici istine, van puta interdisciplinarnog inženjeringa” otvorena je u petak navečer u galeriji Poola u Kandlerovoj ulici.

Kako u monografiji posvećenoj Miliću ističe Mladen Lučić, “promatrajući svijet oko sebe, Milić ga vidi onakvim kakvim ga mi uporno ne želimo sagledati. Premda kritičan, ali ne nužno i pesimističan, te potaknut teorijama Zecharije Sitchina i Davida Ickea, Milić svoje umjetničko djelovanje tretira kao svojevrsnu opomenu, ali i kao polazište za diskusiju te zalazi u sfere paralelnih svjetova koji levitiraju na rubu fikcije i realnosti”.

izvor: Facebook

Milić je rođen u Labinu, a Školu primijenjenih umjetnosti, odjel grafike, završio je u Splitu. Diplomirao je slikarstvo na Accademia Delle Belle Arti u Veneciji, u klasi prof. Carmela Zottija. Stručno je usavršavao mozaik na Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts u Parizu u klasi prof. Ricarda Licate. Član je HDLU Rijeka i HDLU Zagreb.

Radi na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, te u zvanju redovitog profesora predaje na kolegijima Slikarstvo i Mozaik.

Izlagao je na više od sto samostalnih te sudjelovao na više od 600 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a za svoj je rad dobio 62 nagrade i priznanja.

Izložba ostaje otvorena do 6. svibnja.

Izvor: Glas Istre

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još