Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2023. godini

Gradska galerija Labin centralno je mjesto za izložbe i prezentaciju moderne i suvremene umjetnosti i stvaralaštva umjetnika lokalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja. Smještena je u nekadašnjoj palači obitelji Luciani, jedne od najstarijih patricijskih obitelji u Labinu, nasuprotno palači obitelji Battiala – Lazzarini u kojoj je danas Narodni muzej.

Utemeljena je krajem 1999. godine te godišnje ostvaruje desetak izložbi i/ili projekata, koji obuhvaćaju lokalnu, labinsku i istarsku, tako i hrvatsku i međunarodnu produkciju.

Gradska galerija Labin djeluje u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Labin kao izložbeni prostor Narodnog muzeja Labin.

Natječaj za izlaganje otvoren je od 13.06.2022. do 10.07.2022. do kraja dana (23:59 sati). Dokumentaciju na hrvatskom ili engleskom jeziku moguće je preuzeti OVDJE.

Prijava treba sadržavati:

  1. zamolbu za izlaganje u slobodnoj formi – doc ili pdf format
  2. životopis prijavitelja i/ili sudionika uz obvezno navođenje kontakt podataka (e-maila, broja telefona i adrese) – doc ili pdf format
  3. detaljan koncept izlaganja u slobodnoj formi – doc ili pdf format
  4. detaljan troškovnik na predviđenom obrascu – xlsx ili pdf format (preuzeti)
  5. tehničke potrebe – doc ili pdf format
  6. priloge (fotografije djela, skice projekta, kataloge ostvarenih izložbi i sl.) u digitalnom formatu ili putem pošte – zip ili pdf format.

Gradska galerija Labin (Pučko otvoreno učilište Labin) financira produkcijske troškove u dogovoru s autorima. Posebne tehničke potrebe i zahtjeve, potrebno je obavezno navesti u prijavi. U slučaju zahtjevnije produkcije (posebice kod medija instalacije ili međunarodnih izložbi), naznačiti dijelove čije se osiguravanje očekuje od strane ustanove.

Zadržava se pravo traženja dodatnih pojašnjenja ako je u prijavi ostalo nejasno.

Molimo, u zamolbi naznačiti vrstu izlaganja na koju se prijavljuje (samostalna, skupna, digitalna, međunarodna) kao i željeno vrijeme izlaganja u razdoblju od ožujka do studenog 2023. 

Stručni Savjet u sastavu:

Mladen Lučić, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar,

Berislav Valušek, povjesničar umjetnosti i arheolog,

Eni Blašković, likovna pedagoginja te kustosica galerije Stephanie Peršić, odlučuju o odabiru izložbenog programa.

Ustanova zadržava pravo poziva na izlaganje autora mimo ovog natječaja. Prihvaćene prijedloge godišnjeg programa Galerija prijavljuje na natječaje za programska sufinanciranja Istarske županije i Ministarstva kulture i medija RH te druge dostupne izvore.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-pošte galerije: galerija@uciliste-labin.hr.

Prijave se dostavljaju e-poštom (na gore navedenu adresu; u predmet staviti napomenu) ili poštom na adresu:

Gradska galerija Labin, 1. maja 5, 52220 Labin, uz napomenu: „Za natječaj“.

Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati. O rezultatima natječaja, prijavljeni će biti obaviješteni elektronskim putem. Kandidatima čije su prijave odabrane za program 2023. godine, poslat će se odluke te poziv za dostavu detaljnih podataka i daljnje dogovore.

TLOCRT  galerije dostupan je na hipervezi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još