Obilježavanje Dana planete Zemlje u Kinu Labin: projekcija filma Putevi vode DANAS u 17:00

Kino program tijekom uskršnjih praznika obiluje filmovima, a danas vas u 17.00 sati očekuje dokumentarni film Putevi vode kojeg prikazuju u sklopu obilježavanja Dana planeta zemlje.

Godine 2020/21. Coincidence picture production producirala je film PUTEVI VODE, redatelja Elvisa Bilalića, holistički rad čiji su naglasci na vizualnim, narativnim, etnološkim, dokumentarističkim, kulturnim i prirodnim segmentima i posebnostima Republike Hrvatske.

Navedeni film premijerno je prikazan u studenom 2021. na PorečDox film festivalu te je u tijeku distribucija u nacionalnim kino dvoranama pa tako i u Kinu Labin.

Film je namijenjen svim uzrastima, a posebno je koristan djeci i mlađoj populaciji koji mogu propitkivati jesu li voda i čovjek od postanka povezani na neprekinut i poseban način?

Kratki sinopsis

Četveročlana filmska posada sačinjena od gastro stručnjaka Zlatana Molnara, Zlatanovog pomoćnika Nikole Ljubišića te znatiželjnih Sandre Paripović i Elvisa Bilalića na jednom kamperu započinju svoje putovanje teritorijem Republike Hrvatske.

Slijedeći izvore i ponore Hrvatskih rijeka polaze iz najzapadnijega Hrvatskog grada Umaga, preko Huma najmanjega grada na svijetu pa kroz najsjeverniji Hrvatski grad Čakovec do Iloka na krajnjem istoku, da bi završili putovanje na Ombli dubrovačkoj ili najmanjoj rijeci na svijetu.

Obišavši najekstremnije točke Hrvatskog zapada, sjevera, istoka i juga zabilježene su prirodne i kulturne posebnosti 42 grada i općine. Kako to uvijek biva da je na kraju dana jako bitno nešto i pojesti, javnosti poznati kuhar Zlatan uz pomoć svoga pomoćnika, od ulovljene ribe te voća i povrća pribavljenog od lokalnih ljudi pripravlja specijalitete specifične za svaku od posjećenih sredina, dok Sandra i Elvis na tragu izvora života istražuju razloge i načine životnih tokova na obalama hrvatskih rijeka i jezera.

Ne propustite pogledati!

Vaše karte za filmske projekcije možete rezervirati na mail kino-labin@uciliste-labin.hr, a kupiti ih na blagajni Kina sat vremena prije projekcije.

Iz kina podsjećaju da rođendanski slavljenici ostvaruju besplatan ulaz na projekciju uz predočenje odgovarajućeg dokumenta te da je moguće ostvariti popust na ulaznice za grupe od 10 ljudi.

Redovna cijena ulaznice je inače 25,00 kuna.

Ostatak programa ovog vikenda možete vidjeti ispod teksta.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još