Otvaranje izložbene sezone Galerije Alvona ove subote uz izložbu “ARS NECESE EST austrijske umjetnice Uschi Deutschmann

Galerija Alvona otvara izložbenu sezonu 2022. ove subote, 30. travnja u 19:00 h izložbom “ARS NECESE EST” austrijske umjetnice Uschi Deutschmann.

Uschi Deutschmann rođena je 1956. u Brucku/Mur u Štajerskoj. Odrasla je u obitelji koja voli i prakticira umjetnost te je ona najvažniji dio njezinog života.

Autodidakta je te slika i crta od djetinjstva. 1986. osnovala je Galerie Payer u Leobenu u kojoj je predstavljala umjetnike iz cijelog svijeta do 2009. godine.

Uschi Deutschmann

1989. je osnovala i sve do 2009. organizirala “Obersteirische Kunsttage” – kulturnu manifestaciju koja je svake godine predstavljala oko 50 internacionalnih umjetnika u Kunsthalle Leoben. Suradnja s Galerijom Alvona traje od 1993. kada je pozvala Vinka Šainu i druge istarske umjetnike na sudjelovanje na „Obersteirische Kunsttage”. Od 2006. do 2008. organizirala je “Istrische Künstlerinnensymposions der Galerie Payer” u Labinu i Ravnima te održala svake godine završnu izložbu sudionica simpozija u Galeriji Alvona u Labinu.

Godine 2003. počela je predstavljati svoje vlastite radove, najprije u Trstu u Italiji, a potom i u cijeloj regiji Alpe Adria. Njena strast je “Krš”, Krs, carso. Najradije slika u Ravnima kraj Labina i Malom Lošinju na moru.

Njezine slike su pod utjecajem vjetrova bure i juga, divlje prirode i ljudi, osjećaja i djela – pune su emocija na vrlo dinamičan način.

Slika zemljom Istre i otoka Lošinja, pigmentima i akrilom, uglavnom na prirodnom platnu. Njezine slike nemaju naslove jer ne želi publiku usmjeriti u nekom određenom smjeru. Za nju je umjetnost avantura te smatra da će svatko pronaći svoj put do vlastite nutrine.

Njen apsolutni moto je “ars necesse est“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još