Alfa Albona uključuje se u akciju Hrvatska volontira akcijom čišćenja Tunarice

Udruga Alfa Albona se i ove godine uključuje u manifestaciju Hrvatska volontira.

Tim će povodom organizirati volontersku akciju čišćenja i pripreme ljetnog kampa udruge u Tunarici. Traže 10 volontera koji su voljni svoje slobodno vrijeme provesti na svježem zraku, u dobrom društvu i pozitivnom okruženju te im se pridružiti da zajedničkim snagama učine kamp ljepšim i ugodnijim mjestom za boravak.

Akcija će se održati u subotu, 14. svibnja 2022. od 9:00 do 13:00 sati. Svu potrebnu opremu (škare, alat, rukavice, vreće za smeće…) osigurat će Udruga, kao i osvježenje i malu zakusku po završetku posla.

Mole sve zainteresirane da svoje sudjelovanje prijave do petka, 13. svibnja na broj telefona: 0989588269 (Anja).

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se dvanaestu godinu za redom, a koordinira je Hrvatski centar za razvoj volonterstva.

Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastoji se potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još