Dodijeljene nagrade Istriana za najuspješnije istarske pojedince

Proteklog petka u pulskom kinu Valli dodijeljene su nagrade Istriana za najuspješnije pojedince iz područja kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i obrazovanja, gospodarstva i sporta.

Posebno je naglašena važnost pojedinaca, važnih, skromnih, poniznih i vrijednih ljudi te činjenica da Istra iako je mala regija ima sjajne ljude koji su napravili velike stvari.

Tako su ovogodišnji laureati Milena Mičić, Danial Temim, Elda Krajcar Percan, Lina Pliško, Jasna Valić, Damir Burić i posthumno Drago Orlić. O svakom laureatu, koje je pripala i statua Istriana, rad akademskog kipara Erosa Čakića te njegova grafika, snimljen je poseban video zapis koji je prikazan na svečanosti dodjele nagrade.

Nagradu Eldi Krajcar Percan u kategoriji „Glazba“ uručila je zamjenica labinskog gradonačelnika, Federika Mohorović Čekada koja je uz čestitke svim laureatima istaknula kako joj je čast uručiti nagradu osobi koja je tijekom svoje duge i uspješne karijere održala više od 200 nastupa i solističkih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a prije nekoliko mjeseci velikim koncertom obilježila je 40. godišnjicu umjetničkog rada.

Izvor fotografija: Facebook Pulska svakodnevnica

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još