Grad Labin kreće sa zanimljivim projektom poticanja gradnje obiteljskih kuća

Proteklog vikenda gostujući u emisiji Radio Labina „Gradske minute“ gradonačelnik Valter Glavičić najavio je realizaciju vrijednog pilot projekta koji će uskoro zaživjeti u našem gradu.

Radi se projektu kojim bi se mladim obiteljima omogućila povoljna kupnja zemljišta na kojem bi gradili obiteljsku kuću. Pilot projekt će krenuti s Marcilnice, sa zemljišta koje je u gradskom vlasništvu.

„Marcilnica je početak priče, a na isti način, ako se pokaže da interesa među našim mladima ima, projekt bi se nastavio i u drugim dijelovima grada. Za sada, jedno gradsko zemljište parcelirano je na četiri građevinske parcele koje bi se  po ovom modelu povoljno ponudile mladim obiteljima za gradnju obiteljskih kuća. Model bi se odnosio na mlade obiteljima do 35 godina koji imaju prebivalište na području grada kako bi na tom mjestu mogli sagraditi svoje obiteljske kuće. Cilj je jasno postavljen, odnosno ovaj projekt namijenjen je isključivo stanovanju i poticanju gradnje kuća za stanovanje naših mladih Labinjana. Vjerujemo kako će postojati veliki interes za ovaj model poticaja koji će Grad ponuditi, a na spomenutoj parceli već je provedena parcelacija, odnosno veće zemljište podijeljeno je na četiri parcele kvadrature primjerene za gradnju ovakvog oblika građevina te uskoro krećemo u realizaciju“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još