Grad Labin obilježava Međunarodni dan volontera i Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Vaš rad nema cijenu, vaša srca ne poznaju granice, u ovih par riječi najlakše opisujemo zahvalnost i veličinu ljudi koji sebe daju za dobrobit drugih i zajednice. Radi se naravno o volonterima, a ovog se vikenda, točnije u nedjelju, 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera.

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 17. prosinca 1985. godine Međunarodnim danom volontera. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, građanima približiti dobrobit i vrijednost volontiranja za društvo, ali i prikazati primjere pojedinaca koji su volontiranje uspjeli uklopiti u svoju svakodnevicu.

Kako se danas, 3. prosinca obilježava i Međunarodni dan osoba s invaliditetom, Grad Labin ovom će prilikom na poseban način obilježiti ova dva važna datuma. Naime, posebno kod pomoći osobama s invaliditetom vidljiva je važnost volontiranja i snage koju volonteri pružaju osobama u potrebi. Stoga se Grad Labin upravo na današnji dan želi posebno zahvaliti svima te će diljem grada osvanuti jumbo plakat i city lightovi s porukama zahvale.

„Senzibilnost, snaga i pozitiva koju donose volonteri i volonterstvo jača je od bilo kakvih riječi. Simboličnom gestom od danas i narednih par dana želimo dati do znanja svim volonterima kako ih Grad Labin podržava. Zahvalni smo na svemu što čine da naša sredina bude još bolja, a mi ćemo i dalje snažno podržavati njihov rad. Na današnji dan kada obilježavamo i Međunarodni dan osoba s invaliditetom, prava je prilika da svi zajedno i u čim većoj mjeri razgovaramo o potrebama osoba s invaliditetom ali i važnosti volontera jer smo svjesni koliko su upravo volonteri važni za osobe s invaliditetom što vidimo i kroz razne akcije u našim udrugama i ustanovama gdje su upravo oni od iznimne pomoći. Želimo u ime svih Labinjana naglasiti važnost ova dva datuma i uputiti posebnu zahvalu našim volonterima, jer njihov rad zaista nema cijenu, a srca ne poznaju granice“ – istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Valter Glavičić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još