Ljetne radionice za osnovnoškolce u Gradskoj knjižnici Labin

U sklopu programa „Kreativno ljeto čitanja“ Gradska knjižnica Labin organizira vrlo zanimljivu radionicu „Napravimo knjigu!“ za učenike od 4. do 8. razreda osnovne škole.

Cilj radionica je upoznati djecu s grafičkom tehnikom slijepog tiska koja je izumljena u Japanu, približiti djeci grafiku i knjigu kao sredstvo izražavanja te razvijati njihove kreativne sposobnosti. Polaznici će imati priliku, uz stručno vodstvo, osmisliti sadržaj umjetničke knjige koju će izvesti u slijepom tisku služeći se linoleumom kao matricom te je na kraju uvezati u formi harmonike.

Radionice će se održavati od 13. do 22. srpnja 2021. godine, utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 12 sati pod stručnim vodstvom Tihane Karlović, magistrice likovne pedagogije.

Prva radionica zakazana je za utorak, 13. srpnja s početkom u 9 sati. Budući da je broj polaznika ograničen, sudjelovanje djeteta potrebno je prijaviti na broj telefona 852-257 ili osobno u Knjižnici, najkasnije do 10. srpnja 2021. Radionice će biti fotografirane. Informacije o prikupljanju i obradi osobnih podataka u vezi s provođenjem radionica dostupne su ovdje.

Sudjelovanje je besplatno!

Program „Radionica stvaranja i oblikovanja knjiga u slijepom tisku“ realizira se u Godini čitanja te je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još