Održan završni susret još jednog Erasmus projekta labinske srednje škole

„Cultural heritage is a bridge from past to future” naziv je međunarodnog Erasmus + KA 2 projekta čiji je domaćin u razdoblju od 4. do 8. travnja 2022. bila Srednja škola Mate Blažine Labin.

U sklopu završnog susreta, učenici i mentori sudionici projeka su u petak 8. travnja bili ugošćeni od strane Grada Labina u prostoru Malog kazališta – Teatrina u labinskom starom gradu.

Uz dodjelu priznanja o uspješno završenom projektu svim sudionicima te podjelu prigodnih poklona, kratku prezentaciju o rudarskoj i industrijskoj baštini Labina te njezinim budućim turističkim potencijalima održao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj.

Kulturna baština, materijalna i nematerijalna, zajedničko je bogatstvo čovječanstva u svojoj raznolikosti i posebnosti, pa je tako i cilj projekta motivirati djecu da saznaju više o materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, da razvijaju svijest o potrebi aktivnog uključivanja u proces njenog očuvanja i njene zaštite, te da se razvija suradnja na međunarodnoj razini i uvažava socijalna, jezična i kulturna raznolikost – osnovna je nit vodilja ovog uspješnog međunarodnog projekta.

U projektu uz domaćina završnog susreta, labinsku srednju školu, sudjeluju škole iz Španjolske, Mađarske, Turske i Češke.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još