Počeo projekt ”Vrijeme dobrote”

Prva Adventska nedjelja na labinskoj Gradskoj tržnici uvela nas je na najljepši mogući način u „Vrijeme dobrote“,  blagdanske dane kojima se svi radujemo i iščekujemo. Postavljena je božićna jelka koja se  samoinicijativom ljudi dobre volje ukrašava. Već prvog dana pristigli su i prvi paketići koji će između Božića i Nove godine stići u ručice onih kojima su namijenjeni, o čemu će brinuti labinski humanitarci iz Gradskog društva Crvenog križa Labin, Udruge Mendula iz Svete Nedelje i Udruge Sv. Vinko Paulski.

„Božić je blagdan darivanja i brige o našim najbližima, ali i vrijeme kada se javlja želja da pomognemo i budi bliski jedni s drugima. To je doista  „Vrijeme dobrote“, trenutak  kada nesebično želimo druge činiti veselijim i voljenima. Zato pozivamo naše sugrađane, ne samo sa područja Grada Labina već sve Labinjane, sve ljude dobre volje da se uključe u „Vrijeme dobrote“ i pokažimo našim najmlađima da radost darivanja može biti veća od radosti primanja“, poručuje gradonačelnik Valter Glavičić, koji je već prvog dana postavio svoj poklon pod jelku i  zakačio svoj ukras.

„Vrijeme dobrote“  zamišljen je na način da sa malim znakom pažnje, poklonom kojeg ćete u obitelji, zajedno sa svojom djecom pripremiti, složiti ga u kutijicu veličine npr. kutije cipela, blagdanski upakirati, te potom donijeti ispod našeg zajedničkog božićnog drvca, namijeniti curici ili dječaku, napraviti ćete veliki korak u činjenju dobrog.

Sadržaj poklona prepuštamo svakom ponaosob, ali preporučujemo da to mogu biti rukavice, kapa, šal, odjevni predmet, pa mnogo toga svi koji imaju djecu predškolskog ili ranog školskog uzrasta, već imaju kod kuće, potpuno novo, neraspakirano, nešto što nije došlo, a vjerojatno ni neće doći na red da koristi vaše dijete. U paketiću može biti i pribor za higijenu, zubna pasta i četkica, šampon ili sapun, maskica, ili pak neka igračka i poneki slatkiš. U svakom slučaju novo, nekvarljivo i primjereno djetetu. Po želji, u paketiću možete ostaviti poruku dobrote namijenjenu nepoznatom djetetu. Sadržaj paketića treba biti namijenjen curicama ili dječacima, različitih dobi. Preporučujemo da ih slažete za djecu do 3 godine, od 3-6 ili za one školskog uzrasta, starije od šest godina. U prigodnim kutijicama pronaći ćete naljepnice, kojima ćete označiti za koju dob i spol je vaš poklon namijenjen. Naljepnicu zalijepite na paketić i postavite ispod velike božićne jelke gdje će skupa sa drugim paketima dočekati Božić.

Usput postavite i svoj božićni ukras na jelku, a slobodno  u „Vremenu dobrote“ fotografirajte svoje dijete i obitelj, za uspomenu na Božić 2021.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još