Prijavite se na Art & wine radionice – prva pod vodstvom Marine Rajšić!

Turistička zajednica Grada Labina i Pučko otvoreno učilište Labin podsjećaju da su danas otvorene prijave za sudjelovanje na prvoj u nizu radionica art&wine koncepta koja se održava u petak, 27. siječnja u Gradskoj galeriji Labin, povodom obilježavanja Noći muzeja od 18 sati.

Široko poznati koncept art & wine tako je prilagođen lokalnom kontekstu u kojeg su uključeni prvenstveno lokalni umjetnici i lokalni vinari, članovi Udruge Trs.”

Maksimalan broj sudionika na radionici je 15 osoba.

Sudjelovanje umjetnika odvija se po principu 1 radionica 1 umjetnik, a predviđeno je održavanje do 5 radionica u toku godine. Organizatori će svake godine početkom godine raspisivati Poziv za sudjelovanje te zadržavaju pravo pozivanja umjetnika uz provedbu javnog poziva.

Prvu radionicu otvara labinska umjetnica mlađe generacije Marina Rajšić.

Marina Rajšić (1995., Rijeka) umjetnica je i dizajnerica vizualnih komunikacija. Diplomirala je Vizualne komunikacije i grafički dizajn na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2019. godine. U prosincu 2018. objavljuje umjetničku knjigu naziva “Umjetnost lijepog”, za koju je nagrađena Rektorovom nagradom Sveučilišta u Rijeci. Finalistica je Nagrade Radoslav Putar 2022., koja je dio međunarodne mreže YVAA – Young Visual Artists Awards i dobitnica 2. nagrade za mlade umjetnike „Ivan Kožarić“.

Na prvoj radionici sudionici će tehnikom tuša crtati predmete koji se nalaze u depou Narodnog muzeja. Stari predmeti su često zanimljivih tekstura i puni posebnih detalja i ornamenata, takvi predmeti idealni su za crtanje tušem i perom. Kada se nacrtani sloj osuši polaznici će upotpuniti radove laviranim tušem (slično akvarelu).

Stoga, organizatori pozivaju građane da se prijave na radionicu putem maila: tzg.labin@pu.ht.hr.

Sudjelovanje je besplatno.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još