Sanja Pilić u Gradskoj knjižnici Labin oduševila učenike!

sanja pilic

Sanja Pilić, jedna od najčitanijih i najnagrađivanijih suvremenih književnica za djecu i mlade predstavila se jučer na književnom susretu u Gradskoj knjižnici Labin učenicima osnovnih škola Labinštine, te svojom spontanošću i vedrinom oduševila sve prisutne, velike i male. 

Gotovo stotinjak učenika iz četiriju osnovnih škola uživalo je u druženju s omiljenom spisateljicom. Postavili su brojna pitanja o književnosti, pisanju, likovima, ali i dali neke svoje ideje književnici o čemu bi još mogla pisati.

sanja pilic

Osim druženja s mladim čitateljima, Pilić se učenicima predstavila kroz brojne anegdote iz svog bogatog književnog stvaralaštva, otkrila im, između ostalog, odakle joj dolaze ideje za pisanje te kako nastaju slikovnice.

Nakon susreta uslijedilo je još jedno uzbuđenje – fotografiranje s književnicom i kupovina knjiga s posvetom.

Veliki osmjesi na licima naših učenika i njihovo poznavanje opusa književnice dokaz su da se djeca i knjiga itekako vole! 

Sanja Pilić završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, fotografski odsjek.

Radila je kao fotografkinja, trik–snimateljica i koloristica na crtanom filmu. Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo, redovito nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima, a njenih šest naslova dio je osnovnoškolske lektire. Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada za svoj rad. Djela joj postižu velike naklade i mnoga su doživjela po devet i deset izdanja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još