Srednja škola Mate Blažine sudjelovala na prvom Festivalu strukovnih zanimanja u Pazinu

U organizaciji Obrtničke komore Istarske županije u Pazinu je 6. i 7. svibnja 2022. održan prvi Festival strukovnih zanimanja.

Na sajmu je sudjelovalo 14 škola iz istarske županije koje su promovirale strukovna zanimanja iz svojih područja.

Srednja škola Mate Blažina predstavljala je uživo zanimanja iz područja Elektrotehnike (elektromehaničar i elektrotehničar), Strojarstva (instalater-monter), a preko video zida prezentaciju i promidžbu ostalih područja rada i zanimanja koja se izučavaju u toj srednjoj školi – konobar, kuhar, ekonomist, opća i jezična gimnazija.

Labinsku srednju školu predstavljali su učenici 3. i 4. razreda: David Mišon, Sven Končić, Gabrijel Vozila, Antonio Matošević, Raul Puškarić i Anel Velagić u pratnji svojih mentora Elvisa Miletića, Alena Šestaka, Sanjina Šumberca, Željka Ernečića i Valtera Veselice.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, gospođa Patricia Percan, pohvalila je sudjelovanje riječima: “Znala sam to i ranije, ali ipak sam htjela pohvaliti vaše učenike s jučerašnjeg Festivala strukovnih zanimanja. Bez problema prezentiraju svoju školu, zanimanje, otvoreni i pristupačni. Vidi se da se sa njima puno radi, pa čestitke ide u Vama i kolektivu”.

U sklopu Festivala organiziran je i okrugli stol na temu strukovnog obrazovanja na kojem su sudjelovali predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Hrvatska obrtnička komora, Istarska županija, Grad Pazin, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Pula, Centar kompetentnosti za ugostiteljska i turistička zanimanja – Pula.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još