TZ Grada Labin i Outdoor Circle organiziraju pješačku vođenu turu po Stazi božanskih izvora

Turistička zajednica grada Labina i Outdoor Circle vode vas u subotu 4. 6. 2022. na kratku pješačku vođenu turu po Stazi božanskih izvora, skrivenom biseru Labina, pravim labinjonskim mini Plitvicama. Mnogi su o toj stazi čuli, no rijetki su je i prošli, a ovo je prilika da se ta naša prirodna ljepota napokon obiđe.

Okupljanje je u 8:00 ujutro pred info punktom Turističke Zajednice u Starom Gradu Labinu, na adresi Titov trg 2/1, od kuda put dalje kreće preko Trga San Marco do Pinete. Kroz Pinetu se sudionici spuštaju do početka Sentonine staze, blizu ureda TZ grada Labina Aldo Negri 20. Tko želi, može se turi i tu priključiti.

Sentoninom stazom, niz Škrilice, spušta se do ispod Principi, gdje se kod drvenog mostića skreće na Stazu Božanskih izvora. Taj prekrasni dio staze bogat je sedrenim barijerama, skrivenim jezercima i žuborom vode.  Dalje se prelazi preko slapa, a sudionici će imati priliku zaviriti u tajanstvenu utrobu zemlje, čuti priče koje su pričali kovari, te saznati je li Negrijeva špilja dobila ime po Aldu, ili možda ipak nije. Nakon špilje rekreativce očekuje mali ,ali zahtjevan uspon do Podvinja, odakle se vraćaju pored maslinika do Škrilica, pa natrag do Starog grada.

Duljina staze je cca 3 km i obilazak traje cca 2 sata. Staza je pogodna za sve koji nemaju problema s hodanjem ili zdravljem, te za djecu kojoj nije problem držati korak s odraslima.

Organizatori vas pozivaju da obučete cipele ili tenisice za hodanje rebrastog đona, odjenete komotnu odjeću za šetnju, zaštitite glavu kapom ili šeširom, u ruksak ubacite koju grickalicu i voćku. Bočicu vode za svakog prijavljenog učesnika osigurat  će Turistička zajednica.

Radi što potpunijeg događaja staze, broj učesnika je ograničen na 25. Prethodna prijava je obavezna, na telefon 052/855 560 ili e-mail tzg.labin@pu.t-com.hr.

Krajnji rok za prijavu je petak 03.06.2022. do 12 sati.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još