Search
Close this search box.

TZ Grada Labina poziva na šetnju – otkrijte stazu Terra Magica!

Organizatori Turistička zajednica Grada Labina u suradnji s Bike4You centrom iz Rapca pozivaju vas u subotu, 18.03.2023., na besplatnu šetnju stazom Terra Magica. Staza Terra Magica jedna je od brojnih stazi koje se nalaze na području grada Labina.

Okupljanje je na velikom parkingu kod gradskog groblja Labin od 9.30 – 10.00 sati. Početak šetnje je u 10.00 sati. Kreće se asfaltnom cestom u pravcu Gondolići, na raskršću desno po trasi IPP (Istarski planinarski put) nizbrdo do velike plaže u uvali Prtlog – uz odmor od 20 minuta, nakon koje će vas vodič upoznati s legendom o antičkoj luci Portolongo. Nastavlja se usponom po makadamskoj cesti, te se prelazi preko asfaltne ceste i spušta po makadamu do uvale Šeničina. Šetnja nastavlja uz more preko uvale Babino do uvale i plaže Remac. Slijedi uspon do Teleferike gdje se preporučuje odmor od 10 minuta uz priču o Teleferici. Šetnja se nastavlja prema uvali Maslinica uzbrdo po stazi Božanskih izvora. Kod pećine Negri i izvora potoka Pećina slijedi odmor u trajanju od 10 minuta uz priču o pećini, te se nastavlja put prema crkvici sv. Marije Magdalene i prema vidikovcu u smjeru Starog grada gdje će vas vodič Andrej Đapić upoznati s pričom o Pineti i Alojzu Čufaru.

Kraj šetnje predviđen je oko 16 sati.

Dužina staze je 14 km, a težina staze je srednje zahtjevno.Preporučuje se uzeti sendvič i vodu te prema potrebi štapove.

Rok za prijavu: četvrtak, 16.3.2023. do 13:00 sati, na mail: info@rabac-labin.com ili na broj telefona 052 855 560.

Sudjelovanje je besplatno.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još