U subotu posebna regulacija prometa zbog biciklističke utrke CRO Race

U subotu, 1. listopada 2022. na cestama Istarske i Primorsko-goranske županije vozit će se peta etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke pod nazivom CRO Race od Opatije, preko Rijeke, Matulja, Poklona, Pazina, Barbana, Raše pa sve do cilja u labinskom Starom gradu. 

Ovogodišnja će utrka, nikad jača dosad, ugostiti dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams. CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dužoj od 1.000 kilometara diljem Hrvatske pa će tako biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija.

Labinu je ove godine pripala čast da ugosti cilj „Kraljevske etape“, a da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 180 zemalja svijeta što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala.

Na prometnicama kojima se kreće utrka, u razdoblju od 11:00 do 16:00 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

Valja istaknuti kako će uspon Aldo Negri za sav promet biti zatvoren u periodu od 12:00 – 19:00 sati zbog prolaska i organizacije cilja koji smješten na Titovom trgu. Mole se svi sudionici u prometu da u tom vremenu koriste obilazne pravce.

VAŽNO: Od 13:55 do planiranog prolaska kroz cilj u 15:40, biti će zatvorena dionica ceste za prometovanje od rotora Kapelica dalje županijskom cestom do rotora kod Osnovne škole Matija Vlačić, prema rotoru na dnu uspona Aldo Negri, nadalje prema Titovom trgu, Kranjcima, Salakovcima te natrag kroz naselje Kapelica prema rotoru Kapelica.

Ističemo kako će u to vrijeme sav promet kroz naselje Kapelica biti onemogućen te se pozivaju građani na razumijevanje. 

Prema naseljima Sv. Marina, Junac, Donji Kranjci, Ravni, moguće je korištenje obilaznog pravca kroz naselje Škitaca. 

Napominjemo kako će za sav promet biti onemogućen promet od 14:00-16:00 sati iz Rapca do Labina po glavnoj cesti (i obrnuto), već će na snazi biti alternativni obilazni pravac preko Gornjeg Rapca-Ripende. Predmetni alternativni pravac se ne primjenjuje za teretni promet koji će biti zaustavljen na kružnom toku ispod Starog grada, u slučaju dolaska iz smjera Rapca.

Zbog specifičnosti lokacija održavanja cilja pete etape u Starom gradu i ne stvaranja prometnih gužvi, mole se svi posjetitelji da koriste parkirna mjesta u Podlabinu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još