Općina Sveta Nedelja donirala nove laptope Područnoj školi u Svetom Martinu

U srijedu, 18. siječnja 2022. u Područnoj školi Sveti Martin OŠ „Vitomir Širola-Pajo“ Nedešćina upriličena je primopredaja donacije opreme čiju je nabavku finanacirala Općina Sveta Nedelja u iznosu od 20.000,00 kuna. Donacijom je nabavljeno pet prijenosnih računala, miševi i torbe za potrebe nastave informatike za Područnu školu Sveti Martin.

Primopredaji su nazočile Irene Franković, načelnica Općine Sveta Nedelja, Andrea Rajković, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Nedelja, Klara Švraka, ravnateljica škole te učenici i učitelji škole.

Ravnateljica je u ime svih učenika i učitelja zahvalila Načelnici i Općini Sveta Nedelja na izdašnoj donaciji čime će se poboljšati uvjeti za izvođenje nastave informatike u područnoj školi u Svetom Martinu koju pohađa 40 učenika. Načelnica je u svom obraćanju učenicima i djelatnicima istaknula kako je Općini Sveta Nedelja odgoj i obrazovanje jedan od prioriteta, a donacija školi postala je tradicija koja će se nastaviti.

Osim donacije, Općina Sveta Nedelja sufinancira od ove školske godine tri produžena boravka, nagrađuju se najbolji učenici te je uvela i sportske stipendije u vidu bona u naravi za nabavku sportske opreme, obzirom da se veliki broj mladih bavi raznim sportovima.

“Naravno, svih nas zajedno veseli i skorašnja obnova Područne škole Sveti Martin, financirana od strane Istarske županije te se vidimo sljedeće školske godine u novom ruhu” – istaknula je u svom obraćanju Načelnica.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još