Search
Close this search box.

Jedriličari Rabačkog Kvarnera sudjelovali na tradicionalnoj Kostrenskoj regati

Jedriličari Rabačkog Kvarnera su prošlog vikenda 24. i 25. rujna u organizaciji JK “Galeb” Kostrena sudjelovali na tradicionalnoj Kostrenskoj regati. Na regati je bilo 9 klubova s područja Istre i Kvarnera te je nastupilo 73 jedriličara u klasama ILCA4 i Optimist.

U subotu je odjedreno 2 plova po jakom jugu na udare i preko 20 čvorova koje je zadavalo probleme organizatorima u pripremi regatnog polja. U nedjelju se nije jedrilo zbog jake kiše i povremenih nevera. Po takvom jakom vjetru u klasi ILCA4 jedriličarka JK Kvarner Manola Miletić suvereno je “pokorila” flotu i s pobjedom u oba plova osvojila je 1. mjesto ukupno i u konkurenciji djevojka.

Odličan je bio i Diego Merlin koji je osvojio 3. mjesto. Dobre nastupe naših jedriličara u klasi ILCA4 upotpunili su i Andrea Batelić na 5. mjestu, Filip Smoković na 6. mjestu i Karlo Mileta na 7. mjestu kojemu je ovo bila prva regata u ovoj klasi.

U klasi Optimist odlična je bila Laura Batelić koja je sveukupnom poretku završila na 6. mjestu, a u konkurenciji djevojčica osvojila je ukupno 2. mjesto. Nolan Juričić je regatu završio na 44. mjestu.

Sljedeći vikend od petka 30. rujna do nedjelje 02. listopada održava se Rabačka regata koja je ujedno i kvalifikacijska regata za regiju sjever i boduje se za poredak u reprezentaciji.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još