U općini Sveta Nedelja održano „OTVORENJE TURISTIČKE SEZONE 2021. GODINE”

Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja u suradnji s vinarima Fuhtar (OPG Piero Licul), Matiška (OPG Redento Kiršić) i Romeo (OPG Romeo Licul) iz Nedešćine, te s agroturizmima Cerovac, Giovanna Allegra i Pineta organizirala je još jedno „Otvaranje turističke sezone 2021. godine u Općini Sveta Nedelja“ kako bi se oživio turizam u Istri nakon cjelokupne situacije s Covid 19.

U organizaciji Turističke zajednice, manifestacija se održala 26. i 27. lipnja u razdoblju od 10.00 do 20.00 sati te se nudila neograničena konzumacija vina  u navedenim vinarijama. Ove godine jedna novina je bila kupnja vinskih čaša koje je gost mogao koristiti u svim trima vinarijama, te naši agroturizmi koji su nudili jela po cijeni od 120,00 kuna za meni od tri slijeda. Cijela manifestacija je bila u skladu s preporukama i mjerama Stožera civilne zaštite.

U vinariji Fuhtar deustirala su se vina: malvazija istarska, teran, teran&vruja, merlot, muškat žuti i rose. Kod vina Matiška degustirati se moglo malvaziju, refošk, rose i muškat žuti. Kod vina Romeo vinoljupci su mogli degustirati malvaziju istarsku, teran, cabernet sauvignon, rose, muškat žuti i pjenušac od malvazije. Uz besplatnu degustaciju vina, nudila se i besplatna degustacija ovčjeg sira OPG-a Danilo Načinović iz Nedešćine u svim trima vinarijama. Ove godine bili su tu i naši proizvođači smilja i lavande, pa su tako kod OPG Romeo Licul bili proizvođači smilja OPG Dean Bastijanić, a kod vina Matiška OPG Igor Miletić koji su prezentirali mnoštvo svojih kvalitetnih proizvoda od smilja kao što su kreme, melemi, zlatno ulje, balzami, sapuni, hidrolati, eterična ulja.

Naši agroturizmi su se potrudili da gosti ne ostanu gladni te su svoje posjetitelje oduševili raznovrsnom ponudom istarskih specijaliteta kao što su domaća maneštra, lazanje sa šugom od kozlića, ravioli sa sirom, njoki s junećim gulašom, pršut i sir te ostale istarske delicija.

Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja je ove godine odlučila da svaki gost ima za uspomenu degustacijsku čašu i torbicu s kojom je mogao neograničeno kušati vina svih troje vinara te je cijena čaše bila 50,00 kuna.

Iznenađenje za posjetitelje u subotu bila je Klapa Labin koja je ujedno i prezentirala svoje kompilacije, a u subotu i nedjelju mladi harmonikaši Nino Kiršić Belin, Alan Kiršić Markuc, Stefan Datos, Nicolas Golja te Antonio Kos. Mladi harmonikaši potrudili su se da gostima ne fali plesa i veselja, a sudjelovali su i poznati harmonikaši iz Nedešćine, Labina i Kožljaka. Uvijek rado viđen gost je poznati harmonikaš iz ovog kraja koji je svirao na svadbama mnogih Nedešćana, a i šire je Renco Kiršić Markuc, koji jepočastio je posjetitelje i domaćine svojim umijećem na harmonici.

Osim domaćih mještana, posjetitelja je bilo od svih krajeva Istre, riječkog područja, ali i Zagrepčana, Austrijanaca, Nijemaca, Slovenaca.

Procjenjuje se da kroz ova dva dana 26. i 27. lipnja kroz sve tri vinarije prošlo oko 200-tinjak gostiju, što je vrlo dobar odaziv s obzirom na cjelokupnu situaciju s pandemijom Covid 19 i sa svim epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Organizatori su vrlo zadovoljni odazivom te se iskreno zahvaljuju svim posjetiteljima i medijima na podršci i nadaju se da se sljedeće godine družimo u još većem broju i da se vratimo na „staro normalno“.

Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja se zahvaljuje svim posjetiteljima na podršci manifestacije.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još